CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Tuesday, 19 January 2010

mimpi....

ade banyak mimpi.
mimpi kelakar, mimpi serius,
mimpi basah, mimpi sedih,
mimpi seram, dll.
aku baru terjaga dari satu mimpi.
tido lepas maghrib.. bangun pukul 12 malam..
mane la tak mimpi yang bukan2.
hish...seram!

Sunday, 10 January 2010

asaimen @ omework

baru baik demam.
cuti lebih seminggu.
kerja bertimbun2.
10 keje anta esok.
+ kene blaja utk final.
adeh...

Monday, 21 December 2009

bosan 2

sepatutnya aku ade paper hari ni.
tapi sebab dapat mc 10 hari,
so exam aku ditunda next sem.
duduk je la kat dalam bilik.
bosan.

marshmallow yg chumel

lepas je amek mc kat klinik, aku terus balik umah.
tetibe je housemate aku hulur satu bende menarik kat aku.
ade orang bagi die cakap.



hurm..sape la yg rajin nak anta2 mcm nih.
ptg tadi jugak aku dpt tau sape sender die.
Qayyim! haha.. unexpected..erm..sayang ko gak.. haha
tengkiu Bro.

**sebenarnya, diorg ade wat macam dedication utk kasik kat member.
kire mcm ko isik form, kasik duit, n sampai la barang kat orang tu.

tak boleh amek exam

sebab demam.
xboleh datang kelas.
xboleh amek periksa sekarang ni.
cuti.kuarantin.duk umah.
amek periksa bile dah sehat.
lebih banyak masa untuk belajar.
BELAJAR..
~fuh
--ada hikmahnya--

Sunday, 20 December 2009

demam

petang ahad yg muram.
aku mula demam.
xlarat nak blajar.
tido je.
dugaan..dugaan..

Saturday, 19 December 2009

Ketawakan Makcik Itu?

Tengahari tadi, aku pegi kedai makan ngan kawan aku. Tengah jalan2, tetibe ade sorang makcik indonesia yang fasih cakap melayu tegur aku.

Makcik: Dik, makcik nak telepon anak makcik, Dulrahman. Tak sempat angkat dah mati tadi.

Sambil tu dia hulur henset die kat aku.



Aku: Oh, mari sini saya tolong.

Aku ambil henset tu, then aku tekan tekan butang CALL warna hijau. Nama pertama dalam senarai tu, DULRAHMAN. Senang giler.

Aku: Ni makcik, saya dah dailkan. Cuba dengar.

Makcik: Dik, dia tak angkat la. Boleh dailkan lagi?

Aku: Boleh. Makcik tengok sini, mule2 tekan butang hijau ni,
lepas tu keluar la nama anak makcik dalam senarai sebab dia
baru je lepas call makcik kan.
Takpun, makcik tekan anak panah bawah,
lepas tu tekan nombor tiga sebab huruf D dekat button nombor 3.
Lepas tu, cari nama anak makcik, Dulrahman.
Ha, ni..dah jumpa.. Makcik tekan butang hijau untuk dail.

Makcik: Oh, makcik tak tau pun dik. Makcik dah tua. Benda2 macam ni makcik memang tak pandai.

Aku: Adatla tu makcik, kita sama je. Saya pun bukannya tahu sangat. Main agak2 je.

**hehe..ayat aku xleh blah. susah woo nak pikey ayat bagi makcik tu tak terasa. takut lak salah cakap..

lepas blah dari situ,aku teringat lagu Brad Praisley, Don't Laugh At Me.

Don't laugh at me
Don't call me names
Don't get your plesure from my pain
In God's eyes were all the same
someday we'll all have perfect wings
Don't laugh at me

Kesimpulan dia, tak semua benda kita tahu.
So, xyah la gelakkan & pandang rendah kat orang lain kalau dia tak tau.
Mungkin dia tak tahu 1, tapi berjuta benda lain yang kita sendiri pun tak tau, dia tau.